Бюджетний дефіцит Ірландії в 2010 р. складе 32% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетний дефіцит Ірландії в 2010 р. складе 32% ВВП

Казна та Політика
387
Дефіцит бюджету Ірландії в 2010 р. досягне 32% ВВП замість запланованих 11,6%. Про це повідомив уряд Ірландії напередодні неформальної зустрічі Єврогрупи - міністрів фінансів зони євро, що почалася сьогодні в Брюсселі. Цей показник більш ніж в 2 рази перевищує рівень бюджетного дефіциту Греції (4,2%) на піку весняної кризи єдиної європейської валюти.
Причиною такого значного збільшення ірландських бюджетних витрат були дії Дубліна з порятунку від краху одного з найбільших банків країни – Anglo Irish Bank. За оцінками експертів, на це знадобиться 30-35 млрд. євро.
В той же час Дублін заявив, що має намір виконати свої зобов'язання по приведенню бюджету відповідно до базових вимог зони євро, тобто понизити до 2014 р. дефіцит бюджету до 3% ВВП.
Глави фінансових відомств 16 країн зони євро в цілому поділяють оптимізм Ірландії і не чекають нового витка фінансової кризи. "Ми вважаємо, що ірландський уряд зможе вирішити свої проблеми, не вдаючись до використання європейського антикризового фонду", - заявив голова Єврогрупи, прем'єр Люксембурга Жан-Клод Юнкер.
Європейський стабілізаційний фонд був створений за підсумками весняної кризи зони євро. Його обсяг - 750 млрд. євро, третину з яких забезпечує Міжнародний валютний фонд (МВФ).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас