Янукович: В Україні з початку року зростання ВВП становить більше 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: В Україні з початку року зростання ВВП становить більше 5%

Казна та Політика
509
В Україні з початку року зростання ВВП становить більше 5%. Про це заявив на засіданні Громадської гуманітарної ради Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
"З початку року зростання ВВП в Україні становить більше 5%", - наголосив Янукович.
Президент також повідомив, що промислове виробництво зросло на 11%.
"Приємно відзначити, що в машинобудуванні також зафіксований ріст. З початку року він становить більше 40%", - заявив Янукович.
При цьому Янукович зазначив,що більше 40% машинобудівної продукції йде на експорт. "Непогано, що наша продукція є конкурентоспроможною на міжнародному ринку, але і Україні необхідно на повну силу задіяти інвестиційно-інноваційну модель", - заявив Янукович.
Він також наголосив на тому, що Україні необхідно розвивати науку і інновації.
Відзначимо, 23 вересня ц.р. голова представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Макс Альєр, відзначаючи поліпшення ситуації у світовій економіці, спрогнозував економічне зростання в Україні.
16 вересня ц.р. Президент Віктор Янукович заявив, що за останні кілька місяців Україна подолала відставання в економіці і зараз йде зростання ВВП більше 6%, зростання промислового виробництва - більше 12%. За його словами, тим часом, восени ц.р. відзначається зростання темпів інфляції, проте зростання цього показника взагалі не буде великим.
Нагадаємо, за даними Держкомстату інфляція в серпні ц.р. становила 1,2%. За підсумками нинішнього року, як прогнозує Мінекономіки, інфляція становитиме 12%. За 8 міс. 2010 р. промислове виробництво в Україні зросло на 10,9%. У серпні поточного року відносно серпня 2009 р. промвиробництво зросло на 8,6%, а відносно липня 2010 р. - на 1,5%.
За даними Нацбанку, споживча інфляція в 2010 р. може трохи перевищити 10%, реальний ВВП може зрости на 4%.
Експерти Європейського банку розвитку і реконструкції (ЄБРР) прогнозують зростання ВВП України в 2010 р. до 4%, проте повернення реального ВВП до докризового рівня 2008 р. відбудеться лише в 2013 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас