"Ъ": Настав час без плати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Настав час без плати

Казна та Політика
2434
Відкриту частину вчорашнього засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр Микола Азаров присвятив підведенню підсумків зборів комітету з економічних реформ, що відбулись у вівторок під головуванням президента Віктора Януковича.
"На адресу багатьох органів виконавчої влади лунала справедлива критика за повільне виконання рішень, які сам уряд і приймав", - сказав прем'єр і зажадав негайного виконання всіх планів із дерегуляції бізнесу в Україні. Втім, більшу увагу пан Азаров приділив висловленим у вівторок критичним зауваженням на адресу уряду за те, що при державних органах виконавчої влади створена велика кількість підприємств, що надають платні послуги.
"На їх (підприємства.- ред.) покладено надання таких послуг, які насправді є функціями певних органів влади... Ми ж з вами домовилися про ліквідацію таких підприємств", - нагадав пан Азаров. Прем'єр доручив міністрові Кабінету міністрів Анатолію Толстоухову терміново організувати перевірку всіх органів виконавчої влади, "аби об'єктивно встановити, де і що настворювали". Толстоухов в тижневий термін повинен подати повний список таких підприємств, а Контрольно-ревізійне управління - почати їх перевірку на предмет витрачання зібраних коштів.
В Кабміні не приховують, що навіть приблизно не знають, скільки підприємств працює при міністерствах і відомствах. Наприклад, при Міністерстві освіти і науки їх як мінімум три: "Інтелзахист", що веде Єдиний реєстр одержувачів контрольних марок, Українське агентство з авторських і суміжних прав, що управляє майновими правами авторів і інших правовласників, й Український інститут промислової власності, який реєструє об'єкти інтелектуальної власності, а також проводить експертизу прав на ці об'єкти. Відоме своєю діяльністю і створене при МВС держпідприємство "Документ", що видає закордонні паспорти.
Закінчивши давати доручення, прем'єр традиційно похвалив уряд за досягнуті успіхи в роботі. Він зазначив, що Кабміном реалізуються серйозні проекти у сфері енергетики. Зокрема, завершений передпроектний етап будівництва високовольтної лінії електропередачі на 750 кВ від Рівненської АЕС до підстанції "Київська" із заходами на Хмельницьку і Чорнобильську АЕС. "Загальна довжина лінії електропередачі - 500 км. Жодного подібного проекту за час незалежності ми ще не здійснювали", - з гордістю заявив пан Азаров.
Втім, коли прем'єр торкнувся теми ефективного використання електроенергії, оптимізму в його словах стало менше. "Ми виходитимемо з очевидної реальності, що енергоресурси вже ніколи не дешевшатимуть, і Україна має бути до цього готова", - підкреслив прем'єр, додавши, що уряд планує здійснити в Україні масштабний інвестиційний проект із підвищення енергоефективності і ввести "енергетичний соціальний кошик".
"Він передбачає зменшення плати за енергію для тих, хто використовує науково обґрунтовані нормативні об'єми, і підвищення плати за наднормове використання енергії", - пояснив Азаров, після чого засідання уряду перейшло в закритий режим.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас