Президент "Лукойлу" ризикнув половиною своєї частки в компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент "Лукойлу" ризикнув половиною своєї частки в компанії

Енергетика
1204
Президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов ризикнув половиною своєї частки в компанії, аби стати володарем її блокпакета. Він заклав 9% акцій "Лукойлу" під кредит, витрачений на викуп акцій в ConocoPhillips, повідомляють "Ведомости".
Сума кредиту склала майже $2,4 млрд, розповів співробітник однієї sз компаній, яка брала участь в операції. А гроші пішли на недавній викуп 4,99% "Лукойлу" в ConocoPhillips. У покупці цього пакету за $2,38 млрд "Лукойл" брав участь разом з групою інвесторів і банком Unicredit, який виступив організатором.
Тоді представник "Лукойлу" уточнював, що папери купила нафтова компанія, тому що лише у неї був опціон на їх придбання в ConocoPhillips за певною ціною, проте того ж дня весь 4,99%-й пакет був перепроданий інвесторам на чолі з Unicredit за тією ж ціною. Виходить, якщо компанія Алекперова профінансувала цю операцію за допомогою позики, то саме президент "Лукойлу" став бенефіціаром паперів. Сам Алекперов не міг купити такий великий пакет "Лукойлу" на ринку за вигідною ціною, говорить джерело, а викупити потім акції безпосередньо в очолюваної ним компанії заважав конфлікт інтересів, тому і знадобився організатор - Unicredit.
Днями "Лукойл" повідомив, що за $980 млн викупив в Uniсredit Bank ноти цього банку, які "за певних умов" можуть бути конвертовані в 2% акцій "Лукойлу".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас