Масовий страйк у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масовий страйк у Європі

Казна та Політика
1113
В середу, 29 вересня, по Європі прокотилася хвиля страйків, передає CNN.
Профспілки вимагають збільшити число робочих місць і вжити дієвих заходів для відновлення економіки без різкого скорочення бюджетних витрат. Головним організатором акцій протесту є Європейська конфедерація профспілок (ETUC), до складу якої входять профспілкові організації з 36 країн Європи із загальним числом членів 60 млн. Однією з наймасовіших мав стати страйк в Брюсселі. Очікувалося, що в ньому візьмуть участь 100 тисяч осіб. Масові мітинги планувалися також в Португалії, Італії, Латвії, Литві, Чехії, Сербії, Румунії, Польщі, Ірландії, Франції і на Кіпрі.
Акції протесту збіглися з масовим страйком в Іспанії, що викликає серйозні збої в роботі громадського транспорту і масове скасування авіарейсів Ryanair і easyJet. Авіакомпанія British Airways попередила про затримки і зміни в розкладі.
Міністр праці Іспанії повідомив репортерів, що в цілому день пройшов спокійно, без порушення громадського порядку. Головною причиною невдоволення профспілок є реформи, що проводяться урядом Іспанії. Вони передбачають скорочення зарплат в державному секторі і призупинення індексації пенсій.
Крім того, планується спростити процедуру звільнення, в першу чергу, з високооплачуваних посад. В даний час в Іспанії 20% безробітних. Уряд стверджує, що реформи дозволять скоротити дефіцит бюджету і підвищити конкурентоспроможність економіки.
Профспілки наполягають, що дані заходи призведуть лише до збільшення числа тимчасових низькооплачуваних позицій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас