Азербайджан повернувся до ідеї випуску євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан повернувся до ідеї випуску євробондів

Казна та Політика
101
Уряд Азербайджану повернувся до ідеї випуску євробондів у зв'язку з появою "сприятливих передумов". Про це заявив міністр фінансів республіки Самір Шаріфов, не вказавши параметрів і термінів випуску.
Азербайджан ще в кінці 2007 року говорив про намір випустити дебютні єврооблігації на 300 млн доларів, та світова економічна криза змусила республіку відкласти ці плани.
"Різні банки активно агітують нас за те, що зараз саме час для випуску євробондів через рекордно низькі ставки на ринках боргового капіталу", - пояснив журналістам Шаріфов. "Вони мають рацію, і ми в принципі готові. Вважаємо всі передумови досить сприятливими і думаємо про прийняття відповідного рішення", - додав він.
Щодо термінів він сказав, що "випуск перших суверенних єврооблігацій Азербайджану станеться тоді, коли Мінфін вважатиме це потрібним і доцільним". "З моменту прийняття рішення до випуску бондів потрібно не менше восьми тижнів. Як тільки буде рішення, пройде роуд-шоу", - уточнив міністр.
За його словами, для випуску єврооблігацій вже є домовленість з лід-менеджерами - Deutsche Bank AG London і Citigroup Global Markets Limited - і юридичною компанією Arnold & Porter (UK) LLC, а також проведена робота з присвоєння рейтингу.
Міністр не відкидає, що до випуску суверенних євробондів уряд дасть "зелене світло" квазісуверенним бондам Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки (ДНКАР) - найбільшої в країні.
Минулого тижня ДНКАР повідомила, що проведе в 2011 році на ринках США, Європи і Азії роуд-шоу дебютного випуску єврооблігацій загальним обсягом 500 млн доларів. Компанія анонсувала їх випуск ще в 2008 році, проте в лютому 2009-го відклала плани через світову фінансову кризу.
"Ми могли б дати ДНКАР як важливій частині держави підтримку, з тим щоб вона першою вийшла на ринки єврооблігацій. Все залежатиме від того, на які проекти ДНКАР направить свої ресурси", - вказав Шаріфов.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас