В БЮТ пророкують гіперінфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В БЮТ пророкують гіперінфляцію

Казна та Політика
984
Основною причиною зростання цін в Україні є друкування грошей і випуск облігацій внутрішньої позики урядом.
Про це на прес-конференції заявив міністр фінансів опозиційного уряду бютівець Андрій Сенченко, повідомляє прес-служба блоку.
"Буде щастя, якщо до кінця року країна втримається в рамках 15% показника інфляції, оскільки сьогодні діями уряду Азарова-Януковича країна поставлена на межу гіперінфляції", - сказав він.
На думку Сенченка, наступного року Україну чекає "колосальне зростання цін на продукти харчування", йдеться в повідомленні.
"Як мінімум до середини наступного року влада заклала серйозні передумови для систематичного зростання цін на продукти харчування", - заявив він.
Сенченко відзначив, що влада не робить необхідних кроків для мінімізації негативних процесів в економіці, оскільки "такі кроки суперечать логіці збагачення влади".
Бютівець відзначив, що проект держбюджету-2011 передбачає замороження зарплат, пенсій, і в той же час, підвищення пенсійного віку для громадян.
"Люди залишаться без робочих місць і без заробітних плат", - підкреслив він.
Сенченко також висловив стурбованість тим, що уряд "приховує правдиву інформацію про темпи падіння середньої зарплати, яка спостерігається впродовж двох останніх місяців", сказано в повідомленні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас