Табачника звинувачують у "торгівлі привілеями" під час вступу до вузів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачника звинувачують у "торгівлі привілеями" під час вступу до вузів

353
Народний депутат, один з лідерів партії “Єдиний Центр” Леся Оробець звинувачує міністра освіти і науки Дмитра Табачника у відсутності професійного підходу до управління сферою освіти.
Про це УНІАН повідомила прес-служба партії.
"Напередодні вчительського свята Дмитро Табачник продемонстрував, що очолюване ним Міністерство освіти і науки не має адекватних відповідей не лише на виклики сучасної освіти, але і ключові питання громадськості", - заявила Оробець.
За оцінкою політика, чиновник так і не зумів надати переконливі обґрунтування низки резонансних рішень влади. "Зокрема, пан Табачник не відповів, як скоро школа отримає новий штатний розклад у зв'язку з введенням 11-річки. Так само не зміг пояснити причин того, чому з липня 2010 року і досі в Донецькому національному університеті не оголошені вибори ректора після скандального звільнення з цієї посади Володимира Шевченка, а згодом - і обох його заступників", - відмітила народний депутат.
На думку Оробець, керівник Міносвіти продемонстрував відсутність професійного підходу до управління галуззю в цілому. "Міністр не лише підтвердив намір зберегти в умовах прийому у вузи 20 "бонусних" балів для абітурієнтів, які нашкрябають грошенят для довузівської підготовки, але і визнав, що 10-класники до кінця вересня не отримали і половини підручників, які мають бути видані за державні кошти", - відзначила народний депутат.
Як підкреслила Оробець, “торгівля привілеями під час вступу з боку вищого навчального закладу суперечить українській Конституції, яка гарантує абітурієнтам рівні конкурсні умови під час вступу, незалежно від їх майнового стану і місця мешкання”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас