Банк Японії визначиться з валютною політикою 4 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії визначиться з валютною політикою 4 жовтня

Казна та Політика
235
Банк Японії на дводенному засіданні 4 жовтня вирішить, чи буде він міняти валютну політику і продовжувати кількісне пом'якшення, повідомило агентство Kyodo.
На тлі зміцнення курсу ієни і сповільнення активності американської економки джерела говорять, що Центральний банк може зробити кроки для збільшення фінансових фондів на ринку, якщо побоювання з приводу перспектив японських експортерів посиляться.
Можливі додаткові ослаблення кредитних умов у поєднанні з планом уряду зі створення додаткових заходів стимулювання, мабуть, повинні показати рішучість японської влади на зниження зростання ієни проти долара. Банк Японії, як очікується, прийме рішення стосовно своєї грошово-кредитної політики, враховуючи результати звіту Tankan про настрої в ділових колах, а також зміни на валютному ринку, повідомляє Kyodo.
Як вважають деякі експерти, якщо Банк Японії не повідомить про заходи з ослаблення грошово-кредитної політики на засіданні і не знизить оцінку економіки в піврічній доповіді про перспективи економічної активності і цін 28 жовтня, це буде великою помилкою.
Банк Японії також може враховувати, що покупки ієни збільшуються на тлі чуток, що Федеральна резервна система США може прийняти рішення з метою подальшої реалізації кредитно-грошової лібералізації на своєму засіданні 2-3 листопада. Серед можливих варіантів подальшого ослаблення монетарної політики - Банк Японії може збільшити кредитування за низькою процентною ставкою.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас