У Польщі тисячі людей пікетують канцелярію прем'єра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі тисячі людей пікетують канцелярію прем'єра

Казна та Політика
434
Декілька тисяч осіб беруть сьогодні участь в маніфестації перед канцелярією прем'єра Польщі. Учасники акції, яка проходить під гаслом "Ні - скороченням бюджету. Так - збереженню робочих місць і економічному розвитку", протестують проти "урізання бюджетних виплат в багатьох європейських країнах і відходу таким чином від моделі держави добробуту", пише ІТАР-ТАРС.
Протестуючі повністю заблокували рух на одній з вулиць столиці Польщі. Незважаючи на дощову погоду, вони марширують з прапорами, транспарантами і сиренами, випускаючи петарди і хлопавки, викрикуючи гасла. Безпеку проведення акції забезпечують декілька десятків вартових порядку, будівля канцелярії прем'єра огороджена металевими бар'єрами і оточена співробітниками поліції.
Відзначимо, маніфестація організована Європейською конфедерацією профспілок за участю членів "Солідарності" і Всепольського об'єднання профспілок. Вони підтримують на національному рівні велику міжнародну демонстрацію союзів трудящих з різних країн, що проходить в Брюсселі, проти антикризових заходів ЄС, пов'язаних з обмеженнями бюджетних витрат держав співтовариства і перекладення тягаря кризи на простих працівників. Згідно з повідомленнями прес-служби "Солідарності", від Польщі до Бельгії виїхало близько 200 маніфестантів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас