Неграмотний клоун претендує на місце у парламенті Бразилії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неграмотний клоун претендує на місце у парламенті Бразилії

Казна та Політика
249
Клоун Франсиско Силва побореться за одне із 513 місць в нижній палаті парламенту Бразилії.
Однак в разі перемоги Силва, також відомий під псевдо Тіріріка (у перекладі з португальської мови - буркотун), повинен буде довести, що він уміє читати і писати.
Питання про неписьменність клоуна, який в даний час веде комедійне шоу на місцевому телебаченні, був порушений кілька днів тому. В неділю, 26 вересня, бразильський журнал Epoca опублікував заяви помічників Силви про те, що він не уміє читати і писати.
Коли журналіст видання попросив кандидата в депутати прочитати з аркуша питання про політику, клоун розхвилювався, почав заїкатися, і у результаті йому довелося звернутися за допомогою до асистентів - вони і прочитали для нього питання.
Після цього бразильський суд постановив, що Силва повинен буде пройти тест на письменність. До тих пір, поки він не доведе уміння читати і писати, він не зможе вступити на посаду, оскільки, за и законами, неписьменна людина не має права ставати представником влади.
Так або інакше, клоун Тіріріка є найпопулярнішим кандидатом до конгресу Бразилії. Опитування показало, що за нього готові проголосувати більше мільйона виборців - жоден із претендентів на на проходження до законодавчого органу країни не може похвалитися такою любов'ю виборців.
Виборча кампанія Силви включає такі заяви: "Нічого гіршого і бути не може", а також "Чим займається депутат? Я поняття не маю. Голосуйте за мене, і я обов'язково це з'ясую!".
Всього за 513 місць в нижній палаті парламенту Бразилії змагатимуться більше шести тисяч осіб. Окрім клоуна депутатами хочуть стати також зірки шоу-бізнесу і спортсмени - наприклад, серед кандидатів значиться кращий футболіст 1994 роки - Ромаріо.
Вибори до бразильського парламенту відбудуться в неділю, 3 жовтня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас