АМКУ вимагає обґрунтувати мобільні тарифи на роумінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вимагає обґрунтувати мобільні тарифи на роумінг

Казна та Політика
281
Антимонопольний комітет України (АМК) має намір рекомендувати мобільним операторам привести вартість послуг міжнародного роумінгу до економічно обґрунтованого рівня. Про це йшлося сьогодні під час круглого столу в АМК.
На засіданні наголошувалося, що в Європі тарифи на роумінг нижчі, ніж в Україні.
"Чому українці повинні платити більше, ніж, скажімо, французи, за послуги міжнародного роумінгу?" - відзначив виконуючий обов'язки голови АМК Юрій Кравченко.
Після засідання він повідомив, що найближчим часом АМК має намір надати свої рекомендації мобільним операторам стосовно приведення вартості цієї послуги до економічно обґрунтованого рівня, і розраховує, що до нового року ці рекомендації будуть виконані. Інакше, за словами Ю.Кравченка, АМК має намір реагувати відповідно до конкурентного законодавства, зокрема, застосовувати штрафи.
У свою чергу, представники компаній - мобільних операторів відзначили на засіданні, що вищі тарифи залежать від низки чинників, зокрема, пов'язані з тим, що мобільні оператори Європи встановлюють для українських операторів вищі ставки. Вони вважають, що їх ставки на роумінг не є завищеними.
За даними АМК, максимальний роздрібний тариф на вихідні дзвінки в межах ЄС з 1 липня ц.р. складає 0,39 євро, за вхідні - 0,15 євро. При цьому тариф на послуги міжнародного виклику в країнах Європи за здійснення дзвінків в Україну, встановленого ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем.", складає 10 грн., "МТС Україна" - 13,33 грн. (не на номери МТС), ТОВ "Астеліт" - 11,05 грн., ЗАТ "Українські радіосистеми" - 25,8 грн., ВАТ "Укртелеком" - 12,5 грн., ТОВ "Голден Телеком" - 34,16 грн. В той же час, вартість роумінгу в країнах Європи за вхідні дзвінки, встановлена "Київстар", складає 10 грн., "МТС Україна" - 10 грн., "Астеліт", - 11,05 грн., "Українські радіосистеми" - 17,5 грн., "Укртелеком" - 6,7 грн., "Голден Телеком" - 10,77 грн.
Таким чином, вартість послуг роумінгу, які надають українські оператори, у декілька разів перевищує максимальні тарифи ЄС, повідомляють в АМК.
Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України вважає, що вартість послуг роумінгу, які надають операторів мобільного зв'язку, є завищеною.
В липні ц.р. АМК почав розслідування обґрунтованості вартості послуги роумінгу, яку надають українські оператори.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас