Названі найсексуальніші будівлі в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найсексуальніші будівлі в світі

134
Найсексуальнішою будівлею в світі визнано "Павільйон Квадраччы", що входить до архітектурного ансамблю музею мистецтв Мілуокі в штаті Вінсконсін.
Про це свідчать результати опитування, проведеного порталом VirtualTourist.com серед експертів туристичної індустрії.
Павільйон був розроблений іспанським архітектором Сантьяго Калатравою, будівництво було завершене в 2001 році. Скляна будівля вінчає споруду у формі крил. Ця конструкція обладнана внутрішнім механізмом, що дозволяє їй рухатися вгору і вниз, захищаючи музейний зал від сонячних променів. Від будівлі тягнеться підвісний міст, який сполучає музей з однією з головних вулиць міста, - Вісконсін Авеню.
На другому місці - два хмарочоси, що входять в житловий комплекс "Absolute City Centre" в канадському місті Міссіссога. Серед місцевого населення ці башти більше відомі як "Мерілін Монро". Висота будівель - 170 і 150 метрів (56 і 50 поверхів відповідно). Ключовим дизайнерським рішенням спіралеподібних хмарочосів є балкон, який опоясує всю будівлю.
На третьому місці - будинок в Роттердамі, який в даний час належить голландському архітектурному музею. Його побудували в 1933 році на околиці міста за замовленням тютюнового магната Сонневельда. Будівля була спроектована архітекторами-модерністами Брінкманом і Ван дер Флугтом і була обладнана різними технічними новинками того часу.
Будинок Бальо ("Будинок Кісток") в Барселоні зайняв четверте місце. Цей житловий будинок був побудований в 1877 році для текстильного магната Жозепа Бальо-і-Касановаса, а в 1904-1906 роках його перебудував Антоніо Гауді. Будівля Сіднейського оперного театру, яка була відкрита в 1973 році, розташувалася на п'ятому місці. На шостій позиції - віадук Мійо в південній Франції. Міст був відкритий 14 грудня 2004 року.
Сьоме місце зайняв комплекс з чотирьох будівель Цвінгер в Дрездені. У 1709 році було зведено дерев'яну споруду. З каменю три сторони Цвінгера були побудовані до 1732 року, четверта сторона була зведена в 1847-55 роках. Концертний зал імені Уолта Діснея в Лос-Анджелесі, який був відкритий в 2003 році, зайняв в рейтингу восьме місце. Дев'яту позицію зайняв міст, що зв'язує Малайський півострів з островом Пенанг. Завершує список побудована в 1937 році вілла "Падаюча вода" недалеко від Піттсбурга, штат Пенсільванія.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас