Комітет Європарламетну має намір спростити видачу дозволів на роботу іноземцям... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламетну має намір спростити видачу дозволів на роботу іноземцям...

109
Комітет із питаннях цивільних свобод, юстиції і внутрішніх справ Європарламенту хоче спростити видачу дозволів на роботу і проживання вихідцям із третіх країн, які прибувають до ЄС. Про це сказано в проекті доповіді Вероніки Матьє (група народних партій, Франція), схваленому 28 вересня на засіданні Комітету.
Проект доповіді підтримав 41 депутат, вісім висловилися проти, двоє - утрималися.
Відповідно до документа, в рамках якого депутати розглянули запропонований Єврокомісією проект Директиви ЄС, передбачається, що вихідці з третіх країн зможуть отримувати одночасно дозвіл на роботу і дозвіл на проживання за спрощеною процедурою при легальному працевлаштуванні в країнах-членах ЄС.
При цьому Директива передбачає спрощену процедуру отримання такого єдиного дозволу за принципом "єдиного вікна". Власники єдиного дозволу також отримають право на переміщення між країнами-членами ЄС.
Проект Директиви не передбачає внесення змін до правил натуралізації іноземців, це питання залишається в компетенції країн-членів. В той же час, надання єдиного дозволу, на думку депутатів, надасть робочим з третіх країн легальний статус і буде додатковим захистом від їх експлуатації. Ще однією вимогою, яка міститься в проекті Директиви, є гарантування робітникам з третіх країн рівних з європейськими колегами прав в оплаті праці, тривалості робочого дня, умов праці, наданні тренінгів і в соціальному захисті. При цьому країни-члени можуть обмежити таке рівноправ'я за певних умов - наприклад, вимагати доказу знання мови країни для проходження курсів підвищення кваліфікації іноземцями.
Депутати вважають, що країни-члени ЄС повинні самостійно вирішувати, де саме видаватиметься єдиний дозвіл - в країнах-членах ЄС або в третіх країнах.
Як повідомлялося, проект Директиви був запропонований Єврокомісією в 2007 році разом з проектом Директиви про введення "блакитної картки" для висококваліфікованих робітників з третіх країн. У зв'язку з набуттям чинності Лісабонської угоди ця Директива тепер повинна затверджуватися за процедурою спільного ухвалення рішень - Європарламенту і Ради ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас