S&P прогнозує повернення кредитування в Україні на докризовий рівень не раніше 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P прогнозує повернення кредитування в Україні на докризовий рівень не раніше 2011 року

Кредит&Депозит
332
За прогнозами міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s, повернення кредитування в Україні на докризовий рівень можливе не раніше, ніж у 2011 році. Про це повідомила рейтинговий аналітик Standard & Poor’s Марія Малюкова.
За її словами, на сьогоднішній момент, у зв'язку з активним зростанням клієнтських вкладів і зниженням кредитування, спостерігається підвищена частка ліквідних коштів у портфелях українських банків, які вони утримують на рахівницях в Національному банку, іноземних банках, а також вкладах у державні цінні папери.
"Збереження підвищених ризиків кредитування і брак хороших позичальників є головною причиною заборони кредитної активності банків", - вважає М.Малюкова.
При цьому вона зазначила, що поступово намічається тенденція відновлення кредитування корпоративних клієнтів на тлі стабілізації макроекономічної ситуації, тоді як роздрібний бізнес, як і раніше, заморожений.
"Ми оцінюємо процес повернення кредитування на докризовий рівень як дуже тривалий і важкий, з деякими позитивними тенденціями відновлення не раніше, ніж у 2011 році", - сказала аналітик.
Як повідомлялося, кредити, надані резидентам депозитними корпораціями (банками), на кінець серпня 2010 р. складали 717 млрд. грн., а темп їх приросту склав -1,5% у річному обчисленні в порівнянні з -0.8% на кінець липня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас