"Ъ": У Києві збираються демонтувати більше 1400 кіосків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": У Києві збираються демонтувати більше 1400 кіосків

Нерухомість
1204
Київська міська держадміністрація почне масовий демонтаж малих архітектурних форм (МАФ) в столиці. За повідомленням, опублікованим на офіційному сайті КМДА, роботи почнуться о 9.00 на вулиці Вишгородській. Як розповів заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, нещодавно в столиці закінчилася повна інвентаризація МАФів. Вона показала, що в місті встановлено 10 829 кіосків, з яких 1441 розміщені без будь-яких дозвільних документів. Найближчим часом в КМДА планують демонтувати 232 кіоски - в першу чергу ті, які заважають будівництву, стоять на інженерних мережах, встановлені поблизу учбових закладів і у входів на станції метрополітену.
Нагадаємо, 27 листопада 2008 року рішенням №657/657 Київрада передала повноваження із розміщення кіосків КП "Київське інвестиційне агентство", яке фактично стало власником і МАФів, і зайнятих ними земельних ділянок. Після численних акцій протесту підприємців і офіційного протесту прокуратури Києва 21 травня 2009 року Київрада відмінила це рішення, доручивши КМДА провести інвентаризацію МАФів. До її завершення був введений мораторій на їх знесення. Проте співробітники комунального підприємства "Благоустрій" і після цього робили спроби знести деякі МАФи, посилаючись на вказівки КМДА і вже скасоване рішення Київради.
Між тим представники опозиційних фракцій в Київраді не задоволені результатами інвентаризації. Перший заступник голови фракції БЮТ Юрій Дмитрук вчора заявив, що при демонтажі МАФів повинен дотримуватися соціальний підхід.
"Деякі бізнесмени володіють десятками, сотнями таких об'єктів і здають їх в оренду. Їх і потрібно демонтувати в першу чергу. А кіоск, який є єдиним джерелом доходів звичайної сім'ї, ліквідовувати не можна", - сказав пан Дмитрук.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас