Газпром: Недобір газу з умов "бери або плати" у 2010 р. буде не меншим минулорічного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Недобір газу з умов "бери або плати" у 2010 р. буде не меншим минулорічного

Енергетика
303
Обсяг невибірки газу європейськими споживачами в рамках контрактної умови "бери або плати" буде в 2010 році не меншим, ніж спостерігався в 2009 році, повідомив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.
"Він буде не меншим", - визнав він, відповідаючи на відповідне питання.
При цьому О.Медведєв повідомив, що за підсумками минулого року недобір газу із довгострокових контрактів склав приблизно 5 млрд кубометрів.
"Попри те, що до Європи продано 140 млрд кубометрів газу, виходячи з умов наших довгострокових контрактів, що містять безумовну вимогу "бери або плати", ми віртуально отримали ще виручку, еквівалентну експортному обсягу в 5 млрд кубометрів газу. Таким чином ми отримали гроші, еквівалентні експорту 145 млрд кубометрів газу", - сказав О.Медведєв.
При цьому він підкреслив, що компанія вважає повністю виправданим використання системи довгострокових контрактів на постачання газу і не вважає за доцільне перехід на продаж наприклад 50% своїх об'ємів газу на спотовому ринку.
Він пояснив, що в 2009 році компанія отримала виручку від продажу 145 млрд куб. м газу. "Аби нам отримати таку ж виручку, продаючи 50% об'єму на спотовому ринку, нам потрібно було б експортувати по 170 млрд куб. м газу, які ринку не потрібні", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас