Білорусь запропонувала спростити правила прийому до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь запропонувала спростити правила прийому до СОТ

161
Білорусь украй стурбована затягуванням переговорів зі вступу до Світової організації торгівлі (СОТ) і пропонує для прискорення цього процесу спростити правила прийому, заявив у вівторок заступник міністра закордонних справ Білорусі Сергій Алейник на загальнополітичній дискусії Генеральної асамблеї ООН.
"Більше десяти років йде переговорний процес із приєднання до світової організації торгівлі трьох десятків держав. То хіба це нормально? Це вже рівносильно дискримінації окремих держав. Тому ми виходимо з того, що правила вступу зацікавлених країн до даної організації мають бути в значній мірі переглянуті у бік спрощення", - сказав Сергій Алейник.
За його словами, Білорусь, як і багато інших країн, стурбована нинішнім станом Дохійського раунду, "особливо з врахуванням останніх тенденцій до посилення позицій розвинених країн".
"Особливо від цього страждають держави, що розвиваються, і країни із середнім рівнем доходу", - підкреслив білоруський дипломат.
Він також поскаржився на те, що "надзвичайно жорсткими стали протекціоністські заходи розвинених країн в міжнародній торгівлі, посилено ціновий тиск на малі і середні держави із чутливих груп товарів".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас