Королевська порівняла реформи Тігіпка зі сталінськими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська порівняла реформи Тігіпка зі сталінськими

Казна та Політика
734
Глава Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська звинуватила віце-прем'єра Сергія Тігіпка в тому, що він сам не розуміє процесу власних реформ, повідомляють "Подробиці".
"Під великим питанням залишається, куди саме ми рухаємося? За чий рахунок будуть проведені всі ці реформи? Сталін теж проводив індустріалізацію божевільними темпами, але це було за рахунок селян. Як би і тут не виявилось, що нинішні реформи будуть проведені за рахунок бізнесу", - заявила Королевська на Міжнародній конференції "Україна: реформи, конкурентоспроможність, інвестиції".
У відповідь віце-прем'єр Сергій Тігіпко заперечив, що вже найближчим часом буде прийнятий Податковий кодекс, проведена пенсійна реформа і зроблені інші дії, які істотно вплинуть на ситуацію в країні. Проте Королевська вважає, що роботу реформаторського блоку не можна оцінювати за кількістю прийнятих документів.
"Сергій Леонідович, роботу потрібно оцінювати не за кількістю ухвалених законів, а за їх ефективністю. Я вважаю, що збільшення пенсійного віку для жінок - це не пенсійна реформа, а її імітація", - сказала Королевська.
Глава парламентського комітету звинуватила Тігіпка в тому, що його заяви про підвищення пенсійного віку для жінок викликали "паніку і тривожні настрої в наших матерів".
"До мене звернулися десятки жіночих громадських організацій з проханням виступити із законодавчою ініціативою і відкласти збільшення пенсійного віку для жінок, - заявила Королевська. - І їх обурення цілком зрозуміле, адже пенсія - це гарантія держави, що громадянин зможе нормально жити в старості".
Королевська також вважає некоректним зрівнювати пенсійний вік в Україні з Європою. "То хіба можна порівнювати можливості пенсіонерів в Європі і в Україні? Середня пенсія через старість в Німеччині складає 950 євро. В Україні вона в 10 разів менше! У Європі вихід на пенсію - це початок "часу подорожей". В Україні - це початок убогості і безвиході", - упевнена глава комітету.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас