Гейтс виступив за додаткові податки для багатіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс виступив за додаткові податки для багатіїв

Казна та Політика
406
Найбагатша людина на Землі Біл Гейтс підтримала рішення влади США ввести додатковий податок на прибуток для заможних людей, пише The Daily Mail.
Таким чином, 54-річний філантроп, чий стан оцінюється в 54 млрд доларів, виступив проти нинішнього виконавчого директора Microsoft Стіва Баллмера, а також засновника Amazon.com Джефа Безоса і ринкового магната Джона Нордстрома. Ці бізнесмени є запеклими противниками додаткових виплат.
За словами Гейтса, кошти, виручені з додаткового податку, можна інвестувати в освітні заклади, що потребують грошей. "Все повинно робитися для того, щоб допомогти наступним поколінням. Ми бачимо, що скорочення бюджету поставили під ризик майбутнє дітей. Ми не повинні сидіти без діла", - заявив Гейтс.
Також він відзначив, що якщо кожен житель штату Вашингтон, який заробляє понад 200 тисяч доларів на рік, платитиме додатковий податок, то це приноситиме штату 2 млрд доларів.
Про підвищення податків для громадян з високими доходами президент США Барак Обама заявив ще в травні поточного року.
Крім того, на початку вересня він звинуватив республіканців у фінансовій безвідповідальності і заявив, що США не можуть дозволити собі зберегти податкові пільги для заможних громадян. Також він заявляв, що оподаткування для середнього класу в США може бути понижене вже у вересні.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас