Рябченко: ФДМУ вважатиме вдалим продаж "Укртелекому" за 12 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рябченко: ФДМУ вважатиме вдалим продаж "Укртелекому" за 12 млрд грн.

Фондовий ринок
436
Фонд державного майна України (ФДМУ) вважатиме вдалим продаж ВАТ "Укртелеком" за 12 млрд грн. Про це повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, зараз капіталізація складає 10,7 млрд грн., а в лютому ц.р. - було 7 млрд грн.
Фонд розраховує продати акції в 2010 році, оскільки конкурс вже готується.
Раніше повідомлялося, що Кабмін звертався з пропозицією ФДМУ стосовно дострокового продажу закріпленого в державній власності пакету акцій у розмірі 25% статутного капіталу плюс одна акція ВАТ "Укртелеком", а також стосовно внесення змін до плану розміщення акцій "Укртелекому" в частині продажу пакету акцій у розмірі 92,79% (17,4 трлн штук) на аукціоні. Відповідне розпорядження від 27 вересня 2010 р. №1884-р опубліковано на офіційному сайті уряду.
Кабмін також виключив "Укртелеком" з переліку підприємств, установ і організацій, які передаються в сферу управління Міністерства транспорту і зв'язку.
Як відомо, в серпні ц.р. голова ФДМУ Олександр Рябченко заявляв, що конкурс з продажу "Укртелекому" не буде оголошений у вересні ц.р. Як він тоді запевняв, ФДМУ чекає урядового рішення щодо передачі акцій від Мінтрансу. Як констатував тоді О.Рябченко, стартова ціна продажу "Укртелекому" буде не менше 12 млрд грн.
Нагадаємо також, що 4 серпня ц.р. ФДМУ переніс з серпня на вересень ц.р. конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону 92,79% ВАТ "Укртелеком".
24 березня ц.р. голова ФДМУ Олександр Рябченко повідомив, що в поточному році планується продаж 67% акцій "Укртелекому" не менше ніж за 7 млрд грн.
13 червня ц.р. міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко заявив, що стосовно перспектив продажу "Укртелекому" є два підходи. Перший - продати його в поточному році за ті гроші, які він коштуватиме на нинішньому етапі розвитку. Другий - продати підприємство за вигідною ціною після його модернізації.
Єфименко тоді пояснив, що сьогоднішні проблеми "Укртелекому" пов'язані з відсутністю зростання, недостатньо прибутковою діяльністю, наявністю збиткових послуг, які носять соціально значимий характер, таких як відправка телеграм і телефонний зв'язок у сільській місцевості.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія включена до переліку об'єктів, що приватизуються, в 2007 р. Проте приватизація досі не відбулася.
ВАТ "Укртелеком" створено 5 січня 2000 р. До складу товариства входять 33 філії. У відкритому акціонерному товаристві сформована дворівнева централізована вертикальна система управління; функціонують організаційні спеціалізовані структури з експлуатації первинної мережі зв'язку; експлуатації місцевих мереж зв'язку і радіофікації, обслуговування користувачів і продажу послуг.
"Укртелеком" завершив І півріччя 2010 р. з чистим прибутком в 48 млн грн.
Чистий збиток "Укртелекому" за січень-березень 2010 р. зменшився в 5,02 разу - до 36,11 млн грн., порівняно з 181,952 млн грн. за аналогічний період 2009 р. Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за звітний період зменшився з 1,678 млрд грн. до 1,675 млрд грн. Валовий прибуток збільшився з 280,524 млн грн. до 329,388 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас