У Гамбургу почали випробовувати роздягаючий сканер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гамбургу почали випробовувати роздягаючий сканер

158
В аеропорту Гамбурга з сьогоднішнього дня почалося використання двох так званих роздягаючих сканерів, які дозволяють побачити, чи проносять пасажири на тілі заборонені предмети, у тому числі зброю і вибухівку, повідомляє телерадіокомпанія NDR.
Тестова фаза розрахована на півроку. Для пасажирів проходження через сканер є добровільним: як і раніше, вони мають право скористатися стандартною перевіркою. Одночасно в аеропорту проводитиметься опитування пасажирів і співробітників служб безпеки.
Встановлені в аеропорту Гамбурга роздягаючі сканери використовують терагерцеве випромінювання (так звані міліметрові хвилі, спектр частот яких розташований між інфрачервоним і надвисокочастотним діапазонами). За допомогою міліметрових хвиль можна виявити неметалічну зброю, у тому числі керамічні ножі й вибухівку.
Але ідея використання у ФРН роздягаючих сканерів була сприйнята німецьким суспільством неоднозначно. Багато хто розцінив це як вторгнення в інтимну сферу. Особливе занепокоєння викликав той факт, що сканери дозволяють побачити всі вади людського тіла, а також заховані під одягом протези, катетери тощо.
Зі свого боку міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр назвав ці побоювання безпідставними: сканер виводитиме на екран лише схемне зображення тіла, так званих "мальованих чоловічків", а виявлені на тілі сторонні предмети відзначатимуться червоними крапками. У випадку якщо предметів на тілі не буде виявлено, зображення на екран виводитися взагалі не буде.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас