Китайська компанія знайшла в Туркменії велике газове родовище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компанія знайшла в Туркменії велике газове родовище

Енергетика
256
Китайська державна компанія China National Petroleum Corp (CNPC) виявила на правом бережу річки Амудар'я в Туркменії нове газове родовище, запаси якого оцінюються в 100 млрд кубометрів. За даними корпоративного видання CNPC, на родовищі був отриманий стабільний приплив газу в 1,439 млн кубометрів і 36,2 кубометра конденсату.
CNPC інформує, що дане родовище, виявлене 21 вересня 2010 року, допоможе збільшити об'єм постачань туркменського газу в КНР. Відзначається, що якщо CNPC удасться створити необхідну інфраструктуру, родовище в перспективі може стати надзвичайно продуктивним.
В 2010 році CNPC планує відправити з Туркменії до Китаю 3 млрд кубометрів природного газу. Вони будуть видобуті на родовищах в районі річки Амудар'я, які розробляє китайська компанія на умовах угоди про роздіеннял продукції. Для доставки газу до Китаю буде використаний газопровід, який зв'язує Туркменію, Узбекистан і Казахстан з північним заходом Китаю. В даний час Китай імпортує всього 7 млрд кубометрів газу на рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас