У США можуть посилити контроль за грошовими переказами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США можуть посилити контроль за грошовими переказами

Казна та Політика
390
Адміністрація президента США Барака Обами збирається посилити контроль над електронними грошовими переказами з метою перекрити шляхи фінансування міжнародних терористів.
Чиновники хочуть зобов'язати банки доповідати про всі транзакції за кордон і з-за кордону, незалежно від суми, пише діловий портал BFM.ru із посиланням на публікацію в Washington Post.
За нинішніми правилами, банки зобов'язані повідомляти податкові і правоохоронні органи лише про ті операції, які перевищують 10 тисяч доларів, а також зберігати дані про перекази, які "вважають підозрілими".
Пропозиція висунута Міністерством фінансів США. Чиновники стверджують, що це допоможе їм боротися з фінансуванням терористичних організацій. Розширені дані, за їхніми словами, допоможуть краще зрозуміти структуру грошових потоків, направлених на фінансування екстремістів.
В Мінфіні планують розмістити нові правила спочатку на своєму веб-сайті, а потім і у Федеральному регістрі. До остаточного набрання чинності нової процедури користувачі зможуть прокоментувати нововведення. Планується, що воно набере чинності до 2012 року, відзначає видання.
В кінці липня в Росії були прийняті поправки у Федеральний закон "Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму", які забороняють банкам попереджати клієнтів про контроль Росфінмоніторингу.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас