Депутатом сільради можна стати за 5 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутатом сільради можна стати за 5 тис. грн.

Казна та Політика
370
Щоб висуватися в мажоритарному окрузі до обласної ради, кандидату необхідно приблизно 400 тис. доларів, кандидатам в сільраду необхідно буде витратити до 5 тис. гривень.
З такими прогнозами виступив директор компанії стратегічного консалтингу Тарас Березовець.
Як повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на думку експертів, у депутати на місцевих виборах будуть основному записуватися бізнесмени, які бажають зберегти тіньові схеми в бізнесі, функціонери провладних партій, політики-невдахи, які не змогли реалізуватися, а також лідери місцевих громад.
На думку директора Міжнародного інституту демократії Сергія Тарана, через недосконале законодавство до місцевих рад різних рівнів не потраплять ні вчителі, ні медики, ні лідери громадських організацій, оскільки умовою для участі у виборах є лише партійна приналежність або гроші.
"Те, що у нас зроблено, об'єднує гірше, що є в обох системах - мажоритарній і пропорційній. В результаті маємо чималі округи, і потягнути виборчу кампанію можна буде лише тим, хто має гроші. І ці люди не мають взагалі жодної відповідальності перед партією. Немає боротьби політичних програм. Багаті, які проходять через мажоритарні округи, або купують місця в списку", - говорить Таран. Він переконаний: щоб при владі на місцях з'явилися нові люди, потрібні серйозні інституційні зміни.
Раніше повідомлялося, що місце в прохідній частині списку партії на виборах до кримського парламенту коштує від 150 до 250 тис. доларів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас