Зростання ВВП Великобританії в другому кварталі було максимальним за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Великобританії в другому кварталі було максимальним за 9 років

Казна та Політика
194
ВВП Великобританії зріс в другому кварталі 2010 року на 1,2% в порівнянні з попередніми трьома місяцями - це максимальні темпи підйому з 2001 року, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління.
Таким чином, оцінка збільшення ВВП була збережена в порівнянні з оголошеним раніше показником, що збіглося з прогнозом аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Падіння ВВП Великобританії відносно другого кварталу 2009 року склало 1,7%, що також збіглося з попередніми даними і чеканнями експертів.
Підтримку британській економіці в минулому кварталі надало найзначніше з 2008 року збільшення державних витрат і зростання обсягів будівництва.
Згідно з остаточними даними, інвестиції компаній в основний капітал зросли в другому кварталі на 1,4%, тоді як раніше повідомлялося про їх зниження на 2,4%. Оцінка зростання споживчих витрат була залишена на рівні 0,7%, бізнес-інвестицій - також на рівні 0,7%, оцінка збільшення обсягів будівництва переглянута до 9,5% (це максимум з 1963 року) з 8,5%.
В понеділок Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогноз зростання економіки Великобританії на 2011 рік, відзначивши, що Банк Англії має бути готовий до введення додаткового стимулювання в разі, якщо економічний підйом в країні сповільниться.
Економіку країни чекає значне скорочення бюджетних витрат. Крім того, боргова криза в єврозоні ставить під загрозу економіку цього регіону, що є найбільшим торгівельним партнером Великобританії, що може зробити негативний вплив на темпи зростання британського ВВП, відзначають експерти.
"Темпи зростання британської економіки сповільняться, - відзначив економіст Societe Generale в Лондоні Брайан Хилліард. - Небезпека полягає в тому, що чекання скорочення держвитрат вже зараз сприяють ослабленню довіри, у зв'язку з чим економічний підйом сповільнюється значніше, ніж допускає Банк Англії".
Згідно з прогнозом МВФ, ВВП Великобританії в 2011 році зросте на 2%, в липні прогнозувався підйом на 2,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас