Точка зору: Заборона на продаж алкоголю вночі може призвести до незаконного продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Заборона на продаж алкоголю вночі може призвести до незаконного продажу

Казна та Політика
274
Рішення львівського виконкому відносно заборони на продаж алкоголю вночі законне, але неефективне його виконання може призвести до організації підпільного продажу, у тому числі і неякісного спиртного. Таку думку висловив адвокат, керівник західно-української філії юридичної компанії Arzinger Маркіян Мальський.
"З правової точки зору, не дивлячись на можливе незадоволення деяких виробників, рішення виконкому законне і буде виконане, питання лише в тому, наскільки ефективно правоохоронні органи стежитимуть за його дотриманням", - сказав М.Мальський.
На його думку, цікавою альтернативою цьому рішенню могло б бути збільшення обов'язкових платежів у декілька разів за торгівлю алкоголем вночі, але дане рішення вимагало б більш деталізованого правового регулювання.
Крім того М.Мальський зазначив, що з одного боку зрозуміло, що наміри виконкому благі, з іншого - виручка від продажу алкоголю вночі складає значну частину доходів багатьох кіосків і магазинів, у тому числі спеціалізованих "алко-маркетів".
"У зв'язку із забороною не виключено, що багато хто з них припинить своє існування або ж перестане працювати цілодобово. Можливе також зростання незаконних продажів алкоголю, у тому числі і неякісної продукції", - передбачив юрист.
Як повідомлялося, Львівський міськвиконком обмежив продаж алкоголю в місті в нічний час - з 22.00 вечора до 10.00 ранку.
Рішення виконкому стосується лише підприємств торгівлі, тобто всіх магазинів, супермаркетів, які продають алкоголь в указаний час, але не поширюється на підприємства громадського харчування - ресторани, бари, нічні клуби та інше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас