"Ъ": Гроші зникають з "Поверхности" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Гроші зникають з "Поверхности"

1430
Судову суперечку із "Поверхностью" оператор "Віжн ТБ" (ТМ Viasat) програв наприкінці березня. Верховний суд за позовом оператора зобов'язав Viasat виплатити 8 млн грн. за порушення її прав при трансляції матчів Ліги чемпіонів на каналах "Україна" і ТЕТ - договір з UEFA мала "Поверхность". Але 21 травня Viasat подав заяву до Київського господарського суду, зажадавши повторно розглянути справу із врахуванням нових обставин.
Господарський суд виніс ухвалу частково задовольнити вимоги Viasat: суд зменшив розмір компенсації, яку компанія повинна виплатити "Поверхности", з 8 млн грн. до 355,2 тис. грн., розповіла начальник юридичного департаменту "Поверхности" Вікторія Жиленкова. Серед підстав, завдяки яким суд взяв до розгляду справу, не дивлячись на рішення Верховного суду, - некоректний переклад договору "Поверхностью" з UEFA, а також той факт, що "Віжн ТБ" була невідома сума цього контракту, уточнила пані Жиленкова.
"Ми не згодні з трактуванням суду - це не обставини, що знов відкрилися, а нові докази у справі, які не можуть бути підставою для повторного розгляду справи", - заявила вона. Компанія має намір оскаржити рішення протягом місяця. Отримати коментар Viasat не удалося.
"Поверхность" зацікавлена у швидкій виплаті компенсації, оскільки гостро потребує грошових коштів. Нещодавно зі складу акціонерів оператора вийшла Istil Group. А 17 серпня компанія Eutelsat S.A. припинила транслювати сигнал "Поверхности" із супутника EutelSat W4 через борг оператора. Засновник і президент "Поверхности" Віктор Самойленко говорить, що компанія веде переговори з потенційними інвесторами, після входження яких до капіталу оператора його робота поновиться.
Зараз "Поверхность" намагається зберегти абонентів. Днями компанія повідомила, що з 1 жовтня телеглядачі зможуть безкоштовно дивитися канали "Спорт 1" і "Спорт 2", поки оператор не відновить діяльність. Мовлення поновлюється на супутнику Hellas Sat 2. "Таким чином компанія намагається хоч би частково зберегти абонентську базу, 90% якої вже відмовилися від послуг, і переналаштовує устаткування на інші супутники", - пояснює видавець галузевого журналу про телерадіомовлення і телекомунікації Mediasat Олександр Глущенко.
Втім, навіть якщо компенсація буде виплачена в повному обсязі, ці кошти не вирішать всіх фінансових проблем "Поверхности". "Виплата компенсації була б хорошою підмогою, але це не та сума, яка допоможе продовжити їх діяльність", - упевнений пан Глущенко. За оцінками експертів, щорічні платежі компанії за супутниковий зв'язок могли досягати $8 млн, а загальний борг "Поверхности", за словами джерела в Istil, складає близько $20 млн. У компанії стверджують, що ця сума набагато менша, але її розмір не розкривають.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас