Венесуела готує до запуску мирну ядерну програму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела готує до запуску мирну ядерну програму

Енергетика
229
Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що уряд країни почав підготовку до запуску ядерної програми в мирних цілях, повідомляє агентство Associated Press.
"Ми обговорюємо проект із роботи з мирним атомом, і вони (Сполучені Штати, - прим. ред.) нас не зупинять. Нам це дійсно потрібно, і ми вже запустили перші дослідження", - заявив Чавес.
Чавес є одним із послідовних прибічників розробки ядерної програми Іраном. Він неодноразово висловлював свою незадоволеність тим, що США і європейські країни перешкоджають Тегерану в подібних дослідженнях. Раніше президент Венесуели вже говорив про можливість запуску ядерної програми у себе в країні, але не уточнював в який момент планується почати дослідження.
Уго Чавес заговорив про початок ядерних досліджень у Венесуелі, коментуючи ситуацію із затриманням в американському штаті Нью-Мексіко фізика-ядерника і його дружини, яких запідозрили в спробі передачі венесуельській владі секретної інформації. За деякими даними, в операції брав участь агент американських спецслужб, який представився науковим представником уряду Венесуели. "Вони затримали вчених, здається, аргентинців, але я навіть не встиг спростувати нашу причетність до цієї справи, оскільки вже виступив представник їх уряду і повідомив, що жодних свідоцтв причетності Венесуели вони не знайшли", - сказав Чавес.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас