Розрив між багатими та бідними в США за 2009 р. досяг рекордних значень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розрив між багатими та бідними в США за 2009 р. досяг рекордних значень

612
Розрив між багатими та бідними в США за минулий рік досяг рекордних значень у новітній історії, свідчать останні дані Бюро перепису населення США (US Census Bureau). У минулому році на частку 20% найбагатших американців (особи з щорічним доходом не менше 100 тис. дол) довелося 49,4% всіх доходів у США, тоді як громадяни, що живуть за межею бідності, задовольнялися лише 3,4% усіх доходів . Таким чином, коефіцієнт майнового розшарування (49,4% до 3,4%) збільшився до 14,5 у порівнянні з 13,6 у 2008р. і тепер майже вдвічі перевищує показники сорокарічної давності, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Дані Census Bureau про розподіл доходів у США узгоджуються з незалежними міжнародними оцінками. Так, індекс Джині (Gini index), що вимірює нерівномірність розподілу доходів у суспільстві, показує, що соціально-економічна нерівність в Сполучених Штатах досягло найвищого рівня з 1967 р., коли Бюро перепису населення (Census Bureau) США почало відстежувати дані про доходи населення.
Відповідно до нового звіту Census Bureau, найзаможніша прошарок американського суспільства - 5% громадян, що заробляють понад 180 тис. дол на рік, - зуміла навіть трохи збільшити свої доходи в минулому році, незважаючи на триваючий економічний криза. У той же час сім'ї з доходом на рівні 50 тис. дол, складові "серцевину" американського середнього класу, стали заробляти ще менше.
Статистика стверджує, що основною жертвою рецесії в США стала група населення у віці від 18 до 34 років. Будучи менш досвідченими і кваліфікованими, ці молоді люди поступаються в боротьбі за скоротилися робочі місця більш дорослим конкурентам.У цілому, економічний розрив між молодими і людьми похилого американцями збільшився удвічі в порівнянні з 2000 р., що багато в чому пов'язане з дорогими державними програмами соціального забезпечення, що працюють на користь старого покоління.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас