МВФ: Китай залишається країною, що розвивається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Китай залишається країною, що розвивається

503
Попри динамічні темпи економічного розвитку, Китай залишається країною, що розвивається. Про це заявив високопоставлений радник Міжнародного валютного фонду, відповідальна особа із китайських справ Нігел Чальк.
Нещодавно Н. Чальк здійснив візит до Китаю і відвідав західні райони країни, включаючи провінцію Ганьсу. Він зазначив, що Китай дуже різноманітний, тому якщо лише побувати в Шанхаї, то важко назвати його країною, що розвивається, проте, якщо побувати у внутрішніх районах держави, але ситуація здасться зовсім іншою.
Радник МВФ вказав, що в Китаї велика частина сільського населення живе в бідності. Валовий внутрішній продукт на душу населення дуже низький, приблизно досягає лише однією десятої аналогічного показника на його батьківщині у Великобританії. Хоча останніми роками китайська економіка розвивалася дуже швидко, що дозволило Китаю досягти рівня країни із середніми доходами, "але по суті, Китай залишається країною, що розвивається".
Н. Чальк багато раз бував в Китаї із інспекційними візитами. Він схвалив роль країни в сприянні нинішньому відродженню глобальної економіки. За його словами, два роки тому китайський уряд швидко і рішуче вжив стимулюючих фінансових і валютних заходів, завдяки яким ефективно підвищився внутрішній попит. Хоча об'єм експорту знизився, але національна економіка в 2009 році досягла високого рівня зростання.
Він підкреслив, що Китай стає важливим складником глобальної економіки, і попит китайського ринку прискорив вихід з кризи Аргентини, Австралії та інших країн, економіки яких тісно пов'язані з китайською.
Що стосується викликів китайській економіці, то, на думку радника МВФ, перед країною стоїть завдання збереження тенденції зростання. Країна повинна закріпити успіхи, досягнуті за минулі два роки, і звернути більше уваги на внутрішній попит і приватні витрати, аби знизити залежність від експорту і попиту на американському і європейському ринках.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас