Ощадбанк відмовився від зайвих комісій з адмінплатежами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк відмовився від зайвих комісій з адмінплатежами

Казна та Політика
645
ВАТ "Державний ощадний банк України" зобов'язався дотримуватись вимог Антимонопольного комітету України про недопущення стягнення із споживачів непередбачених законодавством комісій при прийомі платежів за адміністративні послуги. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
Зокрема, ВАТ "Ощадбанк" повідомив в листі, що "не укладатиме договорів про надання банківських послуг, які можуть спричинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції".
Комітет також був проінформований про те, що зміст рекомендацій доведений до відома керівників структурних підрозділів ВАТ "Ощадбанк". У листі банку вказано: "Зобов'язались в своїй діяльності слідувати рекомендаціям Антимонопольного комітету України і не укладати з юридичними особами, зокрема з тими, які мають владні повноваження або що надають якісь адміністративні послуги, договори про надання банківських послуг, які можуть спричинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції".
"Неправомірна практика припинена, і це для Антимонопольного комітету головне, - зазначив із цього приводу глава Комітету Олексій Костусєв.- Вважаю, що керівництво "Ощадбанку" прийняло єдино правильне рішення, і споживачам більше не доведеться переплачувати нічим не підкріплені комісії за адміністративні послуги. Такі історії повинні залишитися у минулому".
Як вже повідомлялося раніше, підставою для втручання Комітету стало виявлення неправомірної договірної практики між ВАТ "Ощадбанк" і ГУ МВС України в місті Києві. Банк стягував із споживачів додаткову двовідсоткову комісійну винагороду від суми платежу за послуги Управління внутрішніх справ. Комісія перераховувалася на спеціальний рахунок силової структури.
Розгляд справи тривав декілька років у зв'язку із затягуванням ВАТ "Ощадбанк" надання необхідної інформації на запити Комітету, за що на банківську установу накладалися штрафи.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас