FT: Бразилія констатує початок світової "валютної війни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Бразилія констатує початок світової "валютної війни"

5748
Міжнародна валютна війна вже почалася, і уряди країн по всьому світу прагнуть знизити вартість своєї нацвалюти, аби підвищити конкурентоздатність економіки та експорту, стверджує міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега.
В останні тижні центральні банки Японії, Південної Кореї і Тайваню провели інтервенції на валютних ринках з метою запобігти подальшому зміцненню нацвалюти. Китай продовжує стримувати зростання юаня, не дивлячись на запеклі протести з боку США, а представники низки країн - від Сингапуру до Колумбії - попередили про негативні наслідки підвищення валютних курсів, пише Financial Times.
"Ми перебуваємо в стані міжнародної валютної війни, загального ослаблення валют. Ця війна загрожує нашій конкурентоздатності", - зазначив Г.Мантега.
За даними агентства Bloomberg, долар подешевшав в парі з бразильським реалом на 25% з початку 2009 року, таким чином подорожчання бразильської нацвалюти за цей період було одним з найвищих в світі.
Бразилія доки утримується від будь-яких рішучих дій на валютному ринку, зазначає FT. Проте ЦБ країни за останні два тижні збільшив щоденні обсяги купівлі нацвалюти майже в 10 разів - до $1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас