МВФ перевірятиме фінансову стабільність 25 країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ перевірятиме фінансову стабільність 25 країн світу

238
Міжнародний валютний фонд (МВФ) оголосив, що вводить систему обов'язкової перевірки фінансової стабільності відносно 25 країн світу, що володіють найбільшими фінансовими системами, у тому числі Росії.
Перевірки, які відбуватимуться раз на 5 років, стосуються країн, фінансовий сектор яких найбільше впливає на фінансову стабільність у світі в цілому, наголошується в повідомленні фонду.
Досі аналогічні перевірки мали не обов'язковий, а добровільний характер. Рішення МВФ - це частина заходів світового співтовариства для запобігання новим руйнівним світовим кризам.
До 25 країн входять Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Гонконг, Індія, Ірландія, Італія, Японія, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Росія, Сингапур, Південна Корея, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Великобританія, США.
В теперішній час всі 187 членів МВФ повинні брати участь у підготовці МВФ щорічного огляду стану їх економік. Більшість країн-членів проходили і перевірку фінансової стабільності (Financial Sector Assesment Program, FSAP), але на добровільній основі.
Так, згідно із розміщеною на сайті МВФ інформацією, Росія проходила FSAP в 2002 і 2007 роках.
Така перевірка включає вивчення стабільності банківської системи і фінансового сектора, проведення стрес-тестів, оцінку якості банків, страхових компаній, рівня нагляду в порівнянні з міжнародними стандартами, готовності уряду вживати необхідних заходів у разі системних стресів і т. ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас