Японія готує нові антикризові заходи на 55 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія готує нові антикризові заходи на 55 млрд доларів

Казна та Політика
435
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан на сьогоднішньому засіданні уряду доручить кабінету міністрів і правлячій Демократичній партії сформувати додаткові статті бюджету на фінансовий 2010 рік, що передбачають направлення 4,6 трлн ієн (54,6 млрд доларів) на стимулювання економічного зростання. Про це повідомило японське інформагентство Kyodo News із посиланням на джерела в уряді Японії, що побажали зберегти анонімність.
За даними газети The Financial Times, уряд Кана утримається від випуску державних облігацій. Замість цього антикризові заходи передбачається фінансувати за рахунок збільшених податкових надходжень до бюджету, залишків коштів від програм стимулювання зростання 2009 року і нижчих, ніж очікувалося, виплат по держборгу. Проект 4,6-трильйонних антикризових заходів має бути готовий до п'ятниці, 1 жовтня, відзначає видання. Обсяг держборгу Японії до кінця червня 2010 року складав 904 трлн ієн.
Уряд Японії минулого тижня представив публіці антикризову програму вартістю 918 млрд ієн, яка повинна створити 200 тисяч робочих місць в країні і підвищити темпи зростання ВВП на 0,3 процентного пункту. Цей план був розкритикований як неадекватний, пише FT. ВВП Японії зріс в II кварталі 2010 року на 1,5%.
"Керівництво країни стоїть перед складним завданням: поліпшити продуктивність економіки і в той же час контролювати дефіцит бюджету", - цитує агентство Bloomberg заступника керуючого директора Міжнародного валютного фонду, колишнього заступника міністра фінансів Японії Наюкі Шинохару. Відомий економіст Нуріель Рубіні на конференції в Куала-Лумпурі в неділю назвав перспективи економіки Японії "анемічними", відзначає інформагентство.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас