Ляпіна прогнозує тінізацію малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна прогнозує тінізацію малого бізнесу

Казна та Політика
274
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", заступник голови комітету парламенту з питань промислової й регуляторної політики Ксенія Ляпіна прогнозує тінізацію малого бізнесу у разі введення в дію нової системи спрощеного оподаткування, передбаченої проектом Податкового кодексу.
Про це вона сказала Українським Новинам.
"Запропонована модель не вирішує проблему з тінізацією, а навпаки - заганяє в тінь навіть тих, хто працював легально", - повідомила вона.
На думку депутата, запропонована система змушує підприємців, що займаються малим бізнесом, вести бухгалтерський облік.
"Головна мета спрощеної системи - спростити облік і всілякі адміністрування... Та норма, яку запропоновано зараз, фактично вимагатиме від них обліку первинних документів, тобто майже всю бухгалтерію", - вважає вона.
Ляпіна також розкритикувала запропоновану в проекті Податкового кодексу систему диференційованої сплати податку залежно від кількості жителів у населеному пункті, у якому працює підприємець.
З її словами, ця система значно ускладнює діяльність підприємця і змушує його працювати нелегально й платити хабарі.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів пропонує Раді встановити диференційовані ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, річний дохід яких не перевищує 300 тис. гривень, на рівні від 20 до 1 500 гривень на місяць залежно від населеного пункту, сфери й території здійснення підприємницької діяльності.
21 вересня уряд передав до парламенту доопрацьований проект Податкового кодексу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас