Цукор подорожчав до максимуму за 7 місяців на побоюваннях проблем з постачаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукор подорожчав до максимуму за 7 місяців на побоюваннях проблем з постачаннями

Аграрний ринок
341
Ціна цукру-сирцю в процесі торгів у Нью-Йорку в понеділок зросла до максимуму за сім місяців на побоюваннях учасників ринку, що постачальники не зможуть задовольнити зростаючий попит, повідомляє агентство Bloomberg.
Раніше в процесі торгів вартість цукру-рафінаду на торгах в Лондоні також наблизилася до аналогічного рубежу.
Цукор-сирець з постачанням в березні подорожчав в понеділок на нью-йоркському майданчику ICE Futures U.S. на 0,46 цента (1,9%) - до 24,86 цента за фунт, раніше в процесі торгів досягнувши позначки в 25,03 цента, що є максимумом з 22 лютого.
Грудневий контракт на постачання рафінованого цукру на NYSE Liffe в Лондоні подорожчав на $11 (1,7%) - до $644,1 за тонну. Раніше в понеділок вартість цього ф'ючерсу піднімалася до $648,3 за тонну - максимуму з 1 березня.
Інвестори непокояться, що засуха в Бразилії, в результаті якої рівень води в Амазонці вже впав до мінімальної за останні 47 років позначки, нашкодить збору чергового урожаю. Крім того, повені в індійському штаті Уттар-Прадеш вже призвели до того, що 10% з 2,1 млн гектарів посівів цукрової тростини опинилися під водою.
Негода в Австралії, третьому за величиною світовому експортері, також перешкоджає переробці урожаю цукрової тростини і її відправці споживачам.
За прогнозом австралійської Queensland Sugar Ltd., експорт цього року не перевищить 2,9 млн тонн, тоді як раніше очікувалося, що показник буде в діапазоні 2,9-3,1 млн. Queensland організовує понад 90% всього австралійського експорту цукру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас