Тріше чекає помірного зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше чекає помірного зростання економіки

Казна та Політика
174
Глава Європейського Центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, виступаючи в понеділок перед членами Європарламенту, заявив, що чекає помірного зростання економіки єврозони і збереження низьких темпів інфляції, подавши тим самим сигнал, що ЄЦБ поки не має планів підвищення базової процентної ставки, повідомляє агентство Bloomberg.
"Хоча темпи інфляції можуть трохи прискоритися в короткостроковій перспективі, вони повинні залишитися помірними в рамках горизонту планування ЄЦБ", - заявив Ж.-К.Тріше.
Глава ЄЦБ також повторив фразу, проголошену ним на кожній прес-конференції за підсумками регулярних засідань ЄЦБ, де обговорюється питання про зміну чинної ставки. Зокрема, Ж.-К. Тріше відзначив, що хоча політика ЄЦБ є "стимулюючою", ключові ставки є "адекватними" поточній економічній обстановці.
"Ми чекаємо, що відновлення економіки продовжиться помірними темпами, в основі якого закладено позитивний імпульс, але при збереженні невизначеності щодо прогнозу, - відзначив глава Центробанку єврозони. - Ми могли б сказати, що ми вийшли з рецесії, що у нас плюсовий баланс. Замість цього ми говорили, що ми не поспішаємо оголошувати про перемогу, ми говоримо, що обережність і розсудливість є життєво важливими. Це справедливо як для поточного року, так і для наступного".
За прогнозом ЄЦБ, економіка єврозони зросте на 1,6% в 2010 році і на 1,4% в 2011 році. Середньорічні темпи інфляції прискоряться з 1,6% в 2010 році до 1,7% в 2011 році, що буде нижче рівня в 2%, який ЄЦБ вважає цільовим орієнтиром.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас