Експерт: Темпи зростання збитковості банків сповільнюватимуться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Темпи зростання збитковості банків сповільнюватимуться

Казна та Політика
194
"В банківській системі збитки формувалися впродовж кризи 2009 року. Збитки, сформовані за рахунок проблемної заборгованості банків, яка накопичена була в цей період часу (кризовий і посткризовий), неодноразово реструктуризувалася для того, щоб утримати клієнтів і виправити ситуацію, - прокоментував заступник голови правління Юнекс банку Олександр Поліщук. - Таким чином, збитки, накопичені за цей період, на сьогоднішній день зберігаються в офіційній звітності, яку ми і бачимо. До кінця року ці збитки, напевно, матимуть тенденцію до невеликого зростання в абсолютних показниках.
З іншого боку, темпи зростання збитковості сповільнюватимуться, що і буде тим позитивним показником, який відобразить, наскільки ефективно і швидко банківська система оздоровлюється після кризової ситуації, наскільки активно починає працювати бізнес, наскільки добре починає обслуговуватися та частина кредитної заборгованості, яка була реструктуризована банком.
Безумовно, для банків, які мають значні збитки, ці показники впливають і на діяльність, бо негативні фінансові результати впливають і на показники регулятивного капіталу, значить, і на можливості банку активно працювати з новими позичальниками і новими кредитами".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас