Учені виявили ген, відповідальний за розвиток нервової системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учені виявили ген, відповідальний за розвиток нервової системи

249
Учені з Медичного дослідницького центру Великобританії виявили ген, що відповідає за розвиток нервової системи, який в майбутньому допоможе в нових методах лікування інсультів, пухлин мозку і хвороби Альцгеймера.
Як повідомляють дослідники, ген Sox9 відповідає за розвиток нейрональних стволових клітин в основних зародкових клітинах, які потім складають тканини головного або спинного мозку.
Низка експериментів, проведених на мишах, показали, що штучний розвиток цих клітин дозволить в майбутньому замінити або відновити пошкоджені клітини мозку.
"Знаючи, що ген Sox9 грає центральну роль в розвитку нашої нервової системи, ми наблизилися ще на один крок до можливості контролювати стволові клітини мозку і відновлювати різних типів нервових клітин", - повідомив керівник експерименту Джеймс Бріско.
Також вчений додав, що можливість виправляти пошкоджені нервові клітини стане величезним стрибком вперед для мільйонів людей, які страждають на хворобу Альцгеймера або пережили інсульт.
Нагадаємо, раніше фахівці з Університету Еморі в американському штаті Джорджия виявили у мишей ген, при видаленні якого розумові здібності покращуються. Даний ген дурості, названий геном Гомера Сімпсона, по імені головного героя популярного мультсеріалу був знайдений також і у людей.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас