Експерти: Гейтнеру доведеться боротися за курс юаня на самоті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Гейтнеру доведеться боротися за курс юаня на самоті

Валюта
417
Міністру фінансів США Тімоті Гейтнеру, мабуть, доведеться самому боротися за внесення проблеми юаня до числа пріоритетних тем наступного саміту "великої двадцятки", оскільки його потенційні союзники не хочуть йти на конфлікт з Китаєм, пише Reuters.
На минулому тижні під тиском американських конгресменів Гейтнер пообіцяв мобілізувати учасників саміту, який пройде в Південній Кореї 11-12 листопада, і вимагати від Китаю прискореного підвищення курсу юаня.
Інтерв'ю з представниками держав G20 наводять на думку, що Гейтнеру доведеться вести боротьбу на самоті. "США рішучіші, ніж інші члени G20, в своєму намірі добитися від Китаю чогось стосовно юаня, - заявив на умовах анонімності фінансовий чиновник єврозони. - По суті, це двостороння проблема, а всі інші глядачі або тому, що не надають цій проблемі великого значення, або тому, що вона їх не цікавить".
Міністр фінансів Південної Кореї Юн Чжін Хен відкинув можливість включення теми юаня до порядку денного саміту G20, заявивши, що на ньому можна обговорити курси валют в цілому або їх вплив на глобальну економіку. "Але, окрім цього, я не рахую доречною дискусію про обмінний курс в конкретній країні", - сказав він.
При цьому Китай може розраховувати на підтримку своїх партнерів по БРІК - Бразилії, Росії і Індії.
"Я не думаю, що чинення тиску на яку-небудь країну дає можливість знайти рішення", - заявив міністр закордонних справ Бразилії Джелсо Аморім. В Бразилії, додав він, хороші відносини з Китаєм, і "ми не можемо забути про те, що в даний час Китай є головним споживачем нашої продукції".
Росія, в якої також хороші торгівельні відносини з Китаєм, схильна говорити про гнучкість валютного курсу лише загалом. "Росія навряд чи це підтримає, - заявив головний економіст "Трійки Діалог" Євген Гавриленков. - Обсян торгівлі між Росією і Китаєм невеликий, а політично Росії теж невигідно це підтримувати".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас