Українці масово відмовляються від куріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово відмовляються від куріння

Казна та Політика
2249
Українці масово відмовляються від куріння, про це свідчать результати "Глобального опитування дорослого населення про вживання тютюну".
"Дані глобального опитування про вживання тютюну в Україні, в цілому сходяться з результатами інших опитувань і підтверджують істотне зменшення поширення тютюнокуріння серед населення України. Це скорочення стало результатом проведення в Україні заходів, які довели свою ефективність і в інших країнах", - сказав глава коаліції громадських організацій і ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну", колишній міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук на прес-конференції в понеділок в Києві, представляючи результати опитування.
Згідно з опитуванням, поширення щоденного куріння за останні 5 років в Україні істотно зменшилося.
Так, в 2005 році щодня палили 62% чоловіків, а в 2010 - вже 45%. Ще більше за 5 років зменшилося курців жінок, їх кількість скоротилася практично удвічі - з 17% до 9%.
Опитування також показало, що понад 90% населення України підтримують заборону куріння у всіх громадських місцях. 68% теперішніх курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення зросла від 49% в 2000 році до 70% в 2010 році.
В звіті за результатами опитування будуть висунуті такі рекомендації: створення системи моніторингу для оцінювання ефективності заходів з контролю над тютюном і рівнем споживання тютюну, створення комплексу національної системи, діагностики і лікування залежності від тютюну, необхідність зробити помітнішими повідомлення про позови, пов'язані з курінням тютюну і удосконалення законодавства з метою заборони реклами тютюну в точках продажу, в інтернеті та в яких-небудь інших місцях.
Експерти переконані, що в результаті виконання цих заходів рівень захворюваності і смертності від хвороб, пов'язаних з курінням, серед українців скоротиться.
Опитування проводилося в рамках співпраці Кабінету міністрів України і Всесвітньої організації охорони здоров'я як заходи в рамках державної, цільової соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров'я населення в Україні на період до 2012 року.
Всього було опитано 8 тисяч 173 респондентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас