Лужков сам у відставку не піде ніколи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков сам у відставку не піде ніколи

941
Мер Москви Юрій Лужков заявив, що не планує йти у відставку за власним бажанням. Про це він сказав відразу після повернення із відпустки. На питання журналістів про перший робочий день після відпочинку в Австрії Лужков відповів коротко: "Почався".
Про майбутню відставку ЗМІ почали говорити після початку критичної кампанії стосовно Лужкова на федеральному телебаченні. Ходили чутки, що він залишить посаду вже 27 вересня, проте прес-секретар мера Сергій Цой заявив, що цей день у градоначальника розписаний із ранку до пізнього вечора. "Ведомости" передбачили, що про відставку буде оголошено або 28 вересня, або 6-7 жовтня.
Висловлювались численні гіпотези про те, хто займе місце Лужкова. 24 вересня відразу декілька ЗМІ повідомили, що мером може стати віце-прем'єр Сергій Собянін. 27 вересня газета "РБК daily" в серед інших потенційних кандидатів в мери назвала віце-прем'єра Олександра Жукова і керівника справами президента Володимира Кожина.
Висловлювалась версія, що для часткового збереження спадкоємності влади в столиці будуть розділені посади градоначальника і глави уряду міста. ЗМІ стверджували, що останню посаду може обійняти колишній віце-мер Москви, нинішній губернатор Нижегородської області Валерій Шанцев. "РБК Daily" пише, що столичним "прем'єром" може стати заступник Лужкова Юрій Росляк. За даними видання, посада глави уряду може з'явитися і в Петербурзі, "аби це не виглядало поступкою Лужкову".
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас