Київські кладовища можуть віддати чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські кладовища можуть віддати чиновникам

440
Корпоративні права на деякі київські кладовища, сміттєві звалища і каналізаційні колектори столична влада планує передати у приватні руки.
"Це торкнеться маленьких КП, які незрозуміло чим займаються, а також неприбуткових підприємств, а не всіх поголовно. Ми хочемо привести їх в нормальний вигляд, тому корпоративні права на деякі продаватимемо", - розповів заступник мера Руслан Крамаренко.
Київські бізнесмени доки не отримували конкретних пропозицій, але вважають, що покупка комунальних підприємств завжди вигідна, особливо сміттєвих звалищ і кладовищ.
Якщо ідею реалізують, ціни на вивезення сміття можуть різко піднятися, а на кладовищах продаж місця стане легальним. Неофіційні розцінки на даний момент складають від 1 тис. дол до 5 тис. дол за місце, залежно від кладовища.
З іншого боку, бізнесмени стежитимуть за чистотою на довірених їм цвинтарях і підсилять охорону від бомжів і вандалів, а брудні сміттєві баки підуть в минуле.
Крамаренко вважає, що кладовища все ж залишать в комунальній власності, як і метрополітен, і Київпастранс, і Київзеленбуд: "Адже у нас 26 категорій пільговиків! "Зеленбуд" обслуговує парки, його теж не чіпатимуть. А ось віддати в оренду сміттєві звалища, думаю, варто, як і окремі ділянки міського колектора. Сам колектор - стратегічне підприємство - непорушний. На приватизацію може піти і фармзавод (КП "Фармація")".
Зараз у Києві налічується 197 комунальних підприємств, а які з них виставлять на продаж, поки відкрите питання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас