Банк Японії все ще готовий вжити "необхідних заходів" щодо єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії все ще готовий вжити "необхідних заходів" щодо єни

Валюта
235
Голова Банку Японії Масаакі Сіракава заявив, що центральний банк країни уважно спостерігає за ефектом, який спричиняє дорога єна на економіку, і, якщо буде потрібно, готовий вжити "необхідних заходів".
"Ми готові застосувати відповідні заходи у разі потреби", - заявив Сіракава, виступаючи на форумі в Кобе. Його публічний виступ прозвучав через два дні після ослаблення єни на тлі чуток, що банк продав валюту другий раз, закінчивши 6-річний період відмови від валютних інтервенцій.
Офіційні представники цього місяця не раз говорили про те, що банк може посилити заходіи у разі потреби, вказуючи тим самим на свою готовність забезпечити додаткові монетарні стимул-реакції.
"Ми спостерігаємо за тим, як нинішній рівень єни впливає на японську економіку", - заявив Сіракава. - "Ми тепер приділяємо тепер більше уваги знижувальним ризикам в економіці, ніж це було раніше".
Він відмовився прокоментувати певні рівні єни, додавши, що оюмінні курси рухаються з різних причин".
24 вересня за 10 хвилин єна досягла мінімуму на рівні 85.40 за долар США, втративши в ціні 1%. Це зниження було найсильнішим з 15 вересня, коли японський уряд повернулися на валютні ринки і провів інтервенцію на тлі єни, що досягла максимальних за останніх 15 років рівнів. За минулий тиждень єна зміцнилась на 1,9%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас