Christie's продасть з молотка майно банку Lehman Brothers — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Christie's продасть з молотка майно банку Lehman Brothers

Казна та Політика
175
Британський аукціон Christie's виставив на продаж майно американського банку Lehman Brothers, який збанкрутів у 2008р.
Всього "з молотка" планують продати 300 експонатів, у тому числі картини сучасних художників, що змальовують морські пейзажі і сцени спортивних подій, а також офісні "дрібнички", зокрема, антикварні коробочки для чаю, моделі кораблів, портсигари, бронзові фігурки тварин і китайську кераміку. За все майно планують отримати приблизно 3,1 млн дол., які підуть на покриття боргів кредитної організації. Торги відбудуться в Лондоні 29 вересня 2010р., повідомляє РБК із посиланням на Associated Press.
Крім того, колекціонери поборються за володіння табличкою європейської штаб-квартири американського банкрута, що колись прикрашала будівлю, довжина якої три метри, а також табличку, що з'явилася на його стіні в 2004р., коли відбулася урочиста церемонія відкриття будівлі, на якій був присутній Гордон Браун, тоді міністр фінансів Великобританії. За попередніми оцінках, від продажу першого лота удасться виручити 3-5 тис. дол., а другий обійдеться приблизно в 1,5-2,3 тис дол. Найдорожчим лотом оцінювачі Christie's визнали фотографію, авторства Андреаса Гурського, на якій зафіксовано штовханину нью-йоркської товарної біржі, - вона може коштувати від 150 до 240 тис. дол. Торги з цього лота пройдуть окремо в наступному місяці.
На іншу частину майна Lehman Brothers зможуть претендувати також колекціонери Нового Світу. Так, на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку будуть продані експонати на суму приблизно в 10 млн дол., що явно не здатне повністю покрити борги американського банку, які на момент банкрутства склали 613 млрд дол.
15 вересня 2008р. один з найбільших інвестиційних банків світу Lehman Brothers з активами на 639 млрд дол. оголосив про банкрутство і подав до суду прохання про захист від кредиторів. Банкрутство Lehman Brothers стало найбільшим в історії американського бізнесу. Саме після краху Lehman Brothers фінансова криза поглибилась, паніка на Уолл-стріт перекинулася на всі торговельні майданчики світу. Економісти упевнені, що історія фінансових ринків віднині ділиться на "до і після" банкрутства Lehman Brothers.
Нагадаємо, за весь 2008 рік в США збанкрутіли 25 банків, у тому числі такі гіганти як Lehman Brothers і Bear Stearns, що викликало паніку на світових ринках,
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас