Кравчук: Конституційний суд перетворився на політичний бутік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук: Конституційний суд перетворився на політичний бутік

Казна та Політика
656
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що Конституцію, на якій складав присягу президент Віктор Янукович, можна змінити.
Про це він заявив в ефірі програми "Шустер live".
"Неможливо відмовити Верховній раді, коли приходить час і необхідність, змінити Конституцію", - сказав він.
Кравчук упевнений, що існує процедура, яка дає можливість змінити Конституцію, "якщо президент обраний за якоюсь Конституцією нетямущою, а вона є такою, оскільки не дає нормально працювати ні президентові, ні Верховній раді, вона є незавершеною, перетинаються повноваження, і є складнощі".
"Конституційний суд може забирати повноваження, давати повноваження, змінювати, відповідно до свого бачення", - вважає він.
Кравчук пригадав свою недавню зустріч з одним із суддів КС. "Я йому говорю, що ви робите? Він на мене поглянув і говорить: Леонід Макарович, окрім Конституції є ще і "жива" Конституція", - процитував Кравчук слова судді.
"Якщо судді КС керуються не чинною Конституцією, а "живою", тобто політичним баченням і замовленням, я назвав це політичним бутіком.Такий суд не має права на існування", - обурився перший президент. Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Конституційний суд взявся за відміну політреформи-2004.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас