Одноцентову монету продали за 1,7 мільйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одноцентову монету продали за 1,7 мільйона доларів

Валюта
558
Монета номіналом в один цент була продана на аукціоні до Нью-Джерсіа за 1,7 мільйона доларів, повідомляє UPI.
Така висока вартість лота пояснюється унікальністю монети - річ у тому, що цент, викарбуваний у 1943 році на монетному дворі Денвера, був помилково виготовлений із бронзи, а не з оцинкованої сталі, як це було прийнято у той час.
Під час Другої світової війни монети чеканилися з оцинкованої сталі, аби зберегти мідь, яка є основною складової бронзи, для військової промисловості. Проте помилково цент із зображенням Аврама Лінкольна виготовили з мідного сплаву. Вважається, що продана монета є єдиною у своєму роді.
За словами представниці товариства нумізматики Legend Numismatics of Lincroft, яке виступило організатором торгів, унікальну монету удалося виставити на аукціон лише через чотири роки після початку переговорів з попереднім власником цента. Як зазначила співрозмовниця агентства, переговори проходили дуже важко, проте товариству нумізматики удалося роздобути монету.
Покупцем цента став бізнесмен з південного заходу США. Очікується, що кошти, отримані від продажу цента, підуть на добродійні цілі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас