Українцям видаватимуть довідки без хабарів і черг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям видаватимуть довідки без хабарів і черг

Казна та Політика
1011
Отримати довідку з жека і результати аналізів із поліклініки, відкрити рахунок в банку, фіксуючи всі операції з нього, виконати багато інших корисних речей можна буде швидко, без черг, хабарів і не виходячи з будинку - через інтернет.
Це стане реальністю після запровадження Державної захищеної інформсистеми "Електронна Україна", заявляють її розробники. Заступник голови Держспецзв'язку Петро Яцук повідомив, що з 1 січня 2011 року систему візьмуть на озброєння органи виконавчої влади. Зараз документ від чиновника до чиновника навіть в стінах одного міністерства йде до трьох днів.
Дуже скоро шлях має скоротитись, причому обійдуться без паперів, за допомогою "електронки", адже відправники і одержувачі будуть "зав'язані" в єдиній мережі. Потім настане черга звичайних громадян. У кожного клієнта буде свій ключ, що захищає від несанкціонованого доступу до приватної інформації.
За словами Яцука, система відстежить атаки хакерів і заблокує їх після третьої спроби втручання. Ідентифікувати ж користувача допоможе електронно-цифровий підпис. Обійдеться "Електронна Україна" в 10 млн грн. на рік
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас