Київ втратить два райони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ втратить два райони

Казна та Політика
1773
В 2011 році кількість районів у Києві може зменшитися з десяти до восьми, повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на джерела в Адміністрації президента України.
"Імовірно на Лівому березі залишиться два, а не три (райони), їх кордон пройде по Броварському проспекту, а на Правому (березі) зникне Голосіївський район, його розділять між Печерським і Солом’янським з кордоном по Голосіївському проспекту. Причина - економічна: Президент поставив завдання скоротити штат чиновників у районах на 20%. А прибрати Голосіївський і Дніпровський найпростіше", - сказав співрозмовник видання.
Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявляв лише про скорочення кількості чиновників у районах, але інформацію про ліквідацію двох районів в мерії поки не підтверджують. "Ця тема не обговорювалася", - сказав заступник мера Олександр Мазурчак.
В той же час в Адміністрації президента обговорюється проект створення в Києві управ. "Вони можуть з'явитися як в нових, так і в мікрорайонах, що історично склалися, таких як Нова Дарниця або Галагани. Таких мікрорайонів буде 40-50", - сказало джерело.
За його словами, межі повноважень управ поки не визначені. "Для кожної управи буде відведено невелике приміщення в районі, де працюватимуть 2-3 людини. Їх завдання - акумулювати проблеми місцевих жителів: вивчати стан будинків і дворів і визначати, які з них потребують в першу чергу ремонту. Потім вони обговорюватимуть всі варіанти з жителями і доноситимуть до райвлади. Якщо замість будинку №10 район візьметься за ремонт будинку №20, де ремонт був не так давно, то управа скаржитиметься в КМДА. Невеликі гроші для управ будуть виділені в районних бюджетах", - розповів співрозмовник газети.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас